Un nou partid s-a lansat sâmbătă

Prima zi din septembrie aduce un nou partid în România: Partidul Democrației și Solidarității – Demos. Sâmbătă a fost anunțată înregistrarea oficială a Partidului Democrației și Solidarității – Demos, poziția 172 în Registrul Partidelor Politice.

”Lansarea Partidului coincide cu aniversarea a 5 ani de la începerea protestelor de solidaritate cu Roșia Montană, cunoscute sub numele de „Toamna Românească”, împotriva proiectului minier pe bază de cianuri impus în localitate de compania RMGC.

Partidul Democrației și Solidarității – Demos este brațul politico – electoral al Platformei apărute în octombrie 2016, care promovează echitatea, solidaritatea, egalitatea de șanse, lupta împotriva sărăciei, injustiției și inegalității sociale și economice.

Considerăm că într-o țară în care puterea politică și economică aparține unui grup restrâns de oameni, datoria noastră este să reconstruim societatea de la bază, plecând de la oameni, drepturile, nevoile și aspirațiile lor. Astăzi suntem cu un pas mai aproape de acest țel. Astăzi lansăm, la Roșia Montană, un spațiu al solidarității, al democrației și luptei pentru drepturile fundamentale ale omului: Partidul Democrației și Solidarității – Demos”, se arată într-un comunicat transmis Europa FM.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS