Un nou mandat de arestare pentru Sebastian Ghiţă, emis în dosarul Ponta-Blair

Magistraţii Înaltei Curți de Casație și Justiție au emis azi un nou mandat de arestare pentru omul de afaceri Sebastian Ghiţă, în dosarul privind vizita în România a fostului premier britanic Tony Blair, în care este urmărit penal şi fostul prim-ministru Victor Ponta.

Decizia nu este definitivă, dar este executorie.

Mandatul de arestare preventivă pentru 30 de zile a fost emis, la propunerea procurorilor DNA, pentru infracţiunile de instigare la săvârşirea infracţiunii de folosire, cu rea-credinţă, a bunurilor sau creditului de care se bucură societatea, într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul lui propriu ori pentru a favoriza o altă societate în care are interese direct sau indirect şi instigare la săvârşirea infracţiunii de spălare a banilor.

Acesta este cel de-al treilea mandat de arestare emis în lipsă pe numele lui Sebastian Ghiţă.

La ICCJ a avut loc, marţi dimineaţă, o sedinţă secretă de judecată pentru audierea lui Sebastian Ghiţă prin videoconferinţă în dosarul Pnta-Blair. Legătura prin videoconferinţă cu instanţa din Belgrad a fost stabilită, însă Ghiţă a refuzat să dea declaraţii, au afirmat surse judiciare.

De asemenea, Sebastian Ghiţă ar fi urmat să fie audiat, marţi după-amiază, prin videoconferinţă, tot la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în dosarul în care este acuzat că i-a dat o casă fostului primar din Ploieşti Iulian Bădescu în schimbul finanţării echipei de baschet Asesoft Ploieşti, însă nici în acest dosar omul de afaceri nu a mai dat declaraţii.

Şi în acest dosar procurorii DNA au cerut emiterea unui mandat de arestare preventivă pentru Sebastian Ghiţă.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS