Confidenţialitate

Un nou incendiu în Ploiești. De data asta la un depozit de materiale textile

Incendiul izbucnit, luni dimineaţă, la un depozit de materiale textile din Ploieşti, se desfăşoară pe o suprafaţă de 300 de metri pătraţi, cu pericol de extindere la o hală de 2.000 de metri pătraţi, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova.

Potrivit Serviciului de Ambulanţă Judeţean, doi bărbaţi, de 43 şi respectiv 33 de ani, au suferit intoxicaţii cu fum, iar o femeie, atac de panică şi puseu de hipertensiune arterială, dar toţi refuză să fie transportaţi la spital.

Pompierii intervin cu şase autospeciale cu apă şi spumă pentru stingerea focului. Depozitul de materiale textile se află pe strada Laboratorului.

Reamintim, duminică seara, un incendiu puternic a avut loc tot în Ploiești, dar la un depozit de materiale plastice.

Depozitul de materiale plastice din municipiul Ploieşti, unde de peste 18 ore se manifestă un incendiu, nu are autorizaţie de funcţionare de la pompieri, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova.

“Nu avea autorizaţie dar trebuie să verificăm dacă trebuia să deţină, pentru că este o clădire existentă şi dacă nu a adus modificări sau schimbări de destinaţie faţă de documentaţia de construire, nu necesita”, a transmis ISU Prahova.

Potrivit sursei citate, ISU va efectua un control după finalizarea operaţiunii de stingere a focului.