Un nou guvern, posibil votat chiar sâmbăta

Criza generată de coronavirus accelerează lucrurile pe scena politică. Astfel, după ce președintele Iohannis a decis să țină consultările cu partidele prin telefonferință, se pare că există un consens la nivelul partidelor ca guvernul să fie votat chiar sâmbătă în Parlament.

Există un consens pentru o procedură rapidă de învestire a guvernului, votul de învestire putând avea loc chiar mâine în Parlament, au explicat mai multe surse politice participante la consultările cu președintele Klaus Iohannis.

De altfel, deputatul USR Claudiu Năsui a și scris pe Facebook, după discuțiile cu șeful statului, că propunerea de prim-ministru va fi tot Ludovic Orban, iar votul ar putea fi dat mâine.

Conducerea Parlamentului a fost deja convocată în regim de urgență pentru vineri, la ora 17:00, iar în cadrul ședinței ar trebui stabilit calendarul învestirii noului guvern.

Liberalii vor merge nu doar cu Ludovic Orban prim-ministru, ci și cu toți actualii miniștri. Niciunul nu va fi schimbat, au explicat surse liberale.

După ce senatorul PNL Vergil Chițac a fost confirmat cu coronavirus, o serie de măsuri excepționale au fost luate: liderii și senatorii liberali se vor izola la domiciliu, iar premierul Ludovic Orban se va izola la Vila Lac 1.

A existat o discuție la nivelul conducerii Camerei Deputaților dacă nu ar putea vota guvernul pe aplicația Whatsapp, dar în absența unei prevederi legale în acest sens, nu a putut fi luată o decizie.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS