Un nou element chimic ar putea fi numit un ”Lemmium”, în memoria solistului Lemmy de la Motörhead

Un element chimic descoperit de curând, ”Ununoctium 118”, ar putea fi denumit ”Lemmium” în memoria rockerului Lemmy Kilmister, solistul trupei britanice Motörhead.

În acest sens, pe site-ul Change.org a fost lansată o petiție prin care s-au strâns deja peste 120.000 de semnături, iar pentru a intra în vigoare mai are nevoie de încă aproximativ 28.000 de adepți.

Omul de afaceri John Wright a pornit o campanie prin care propune ca noul element chimic ”Ununoctium 118” să fie denumit ”Lemmium”, ca un omagiu adus lui Lemmy Kilmister de la Motörhead.

Lemmy, pe nume său real Ian Fraser Kilmister, a încetat din viață pe 28 decembrie, la vârsta de 70 de ani, din cauza unui „cancer extrem de agresiv”, după cum au declarat atunci membrii formaţiei.

Ununoctium 118 este un element chimic radioactiv, super-greu, ce a fost adăugat în Tabelul periodic al lui Mendeleev săptămâna aceasta, împreună cu alte 3 elemente recent descoperite de oamenii de știință din America, Japonia și Rusia.

”Heavy rock-ul a pierdut de Crăciun una dintre cele mai importante personalități odată cu moartea neașteptată a lui Ian ‘Lemmy’ Kilmister. Lemmy a fost o forță a naturii și însăși esența heavy metal-ului. Credem că ar fi o bună inițiativă ca Uniunea Internaţională de Chimie Pură şi Aplicată să recomande ca unul dintre elementele recent descoperite să fie denumit Lemmium”, este specificat în mesajul petiției.

Lemmy Kilmister va fi înmormântat sâmbătă, 9 ianuarie, în cimitirul privat Forest Lawn din Hollywood, iar fanii pot urmări evenimentul online, în direct, pe canalul de YouTube al trupei Motörhead, conform anunțului postat pe pagina oficială de Facebook a formației.