Confidenţialitate

Un nou concept de SPA a fost lansat în Emiratele Arabe Unite

O companie specializată poate amenaja oriunde, în locuinţele private sau la centrele SPA, o cameră în care ninge.

Areasauna, cum sunt numite aceste camere, oferă posibilitatea unei terapii prin frig şi zăpadă. Camerele sunt amenajate de compania Desert Snow, iar costul unei încăperi de acest fel se ridică la peste 100.000 de dolari, fiecare cameră fiind produsă la comandă.

Camerele cu ninsoare se bazează pe tradiţia scandinavă, în care, imediat după saună, cu trupul încins, oamenii ies afară în frig şi se răcoresc în zăpadă, scrie Arabian Business.

Fulgii de zăpadă se formează prin condensarea apei şi a aerului, cu ajutorul unui dispozitiv special. Spre deosebire de zăpada naturală, aceasta este foarte uscată, iar frigul din cameră, unde temperatura nu trece de -10 grade Celsius, este astfel mai uşor de suportat.

Aerul este foarte rece, iar pereţii îngheţaţi, în schimb podeaua camerei este încălzită. Pentru terapie, pe lângă petrecerea unei scurte perioade de timp aici, este indicată masarea pe trup a fulgilor de zăpadă.

Terapia stimulează circulaţia sanguină, întăreşte sistemul imunitar, elimină celulita, ridurile şi ajută la arderea grăsimii, pentru că organismul va consuma mai multe calorii ca să se încălzească.

În prezent, în Emiratele Arabe Unite există două centre SPA care pun la dispoziţia clienţilor camere cu ninsoare: Jumeirah Zabeel Saray şi Le Meridien. O altă cameră de acest fel a fost deja comandată pentru o locuinţă privată.