Un nou caz de SIDA vindecat

Medicii americani au tratat-o cu anti-retrovirale.

Este al doilea nou-născut seropozitiv din lume care nu mai prezintă urme de virus după administrarea tratamentului, anunță oamenii de știință de peste ocean.

Medicii devin, astfel, din ce în ce mai optimiști că SIDA poate fi vindecată dacă se intervine din timp.

Medicii americani au început să-i administreze fetiței anti-retrovirale la patru ore după ce a fost născută de o mamă seropozitivă. Aceștia spun că virusul a dispărut la șase zile de la venirea pe lume, iar testele ADN au fost negative chiar și când bebelușul avea 11 luni.

Fetița continuă însă tratamentul cu antiretrovirale, spune Yvonne Bryson, profesor de pediatrie la facultatea de medicină din cadrul Universității California din Los Angeles.

Bryson a precizat totuși că în acest stadiu nu putem vorbi încă de o vindecare, ci de remisie. Vindecarea poate fi sigură după ce este oprit tratamentul cu anti-retrovirale.

Primul caz al unui nou-născut seropozitiv care, aparent, s-a vindecat în urma tratamentului, a fost anunţat în martie anul trecut.

E vorba tot de o fetiță născută în statul Mississippi dintr-o mamă infectată cu HIV. A primit anti-retrovirale la aproape o zi după venirea ei pe lume.

Fetița a fost tratată până la un an și jumătate. Apoi, timp de 10 luni, nu a mai primit niciun tratament.

Ulterior niciunul dintre testele sangvine efectuate nu au mai detectat prezenţa virusului HIV.