Un nou caz de sclavie cu români în Italia

Autoritățile române anunță că vor interveni într-un nou caz de sclavie în Italia.

Este situația în care au ajuns aproximativ 30 de muncitori români, puși la muncă zi de zi și bătuți de un angajator italian.

Ambasadorul român din Italia va merge de urgență în regiunea Toscana-Veneto, după ce presa a semnalat problemele pe care le întâmpină muncitorii.

Zeci de români – bărbați și femei – sunt ținuți ca niște sclavi în ferme și pe șantiere de construcții din Toscana și Veneto.

Au ajuns în Italia pe un „traseu” clasic: au fost ademeniți din România cu promisiunea unui loc de muncă bine plătit, au fost ajutați de români și plasați unor așa-ziși angajatori italieni.

Acolo, s-au trezit că nu mai au aproape niciun drept: munceau aproape 11-12 ore, nu aveau nicio zi de odihnă, erau plătiți cu doar câțiva euro pe oră , erau umiliți, bătuți și obligați să stea în spații mizere.

Când scandalul a luat amploare, au fost arestate cel puțin 3 persoane: angajatorul italian și doi români care ademeneau muncitori în italia.

Acum, ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Intotero, anunță că de caz se va ocupa ambasadorul României în Italia, George Bologan, se va deplasa de urgenţă în zona Toscana-Veneto.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS