Confidenţialitate

Un nor cu particule de praf saharian traversează România în aceste zile. Depunerile pot fi observate în zonele în care va ploua

România este traversată în aceste zile de un nou nor de praf saharian. Acesta a plecat din zona Moldovei către sudul țării, anunță meteorologii.

Administrația Națională de Meteorologie anunță că din 23 august, în urma circulației aerului dinspre est către vest țării, a fost transportată o masă de aer care conţine particule de praf saharian de concentraţii nu foarte ridicate, din zona Moldovei către restul regiunilor.

Irina Bărbulescu, meteorolog ANM:

„Având în vedere că în vecinătatea nord-estică a României presiunea atmosferică s-a menținut relativ ridicată și că acest câmp de presiune relativ ridicată ocupă toată partea de nord, nord-est a continentului, a fost favorizată pe de o parte circulația estică a aerului la nivelul solului și pe de altă parte staționarea sau concentrarea acestor particule de praf saharian în straturile de aer din imediata apropiere a solului.”

Specialiștii spun că depunerile de praf ar putea fi observate în zonele în care va ploua în aceste zile.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Citește și: Toate plajele, de la Constanța la Vama Veche, cu steaguri roșii din cauza valurilor puternice. Sute de oameni, recuperați de salvamari din ape | AUDIO

Foto: Shutterstock