Un muzeu al selfie-urilor a fost inaugurat la Los Angeles

Doi americani,Tommy Honton şi Tair Mamedov, au avut ideea de a crea o expoziţie interactivă. Un fel de Muzeul al selfie-urilor.

„Selfie-urile au o istorie uimitor de bogată, ce datează de când omenirea a creat arta”, a declarat Tommy Honton.

Statui care îl imită pe celebrul „David” al lui Michelangelo, ţinând în mână un smartphone roz, un tron fabricat din selfiestick-uri, dar şi recomandările de securitate ale guvernului rus după mai multe accidente mortale şi autoportretul făcut de o maimuţă cu aparatul de fotografiat al celebrului David Slater se numără printre exponatele din această expoziţie, prin care fondatorii Muzeului Selfie-urilor spun că au dorit să demonstreze faptul că aceste „egoportrete” reprezintă mai mult decât o simplă fotografie.

„Rembrandt a făcut sute de autoportrete, Albrecht Durer cinci, Van Gogh câteva zeci (…) Care este diferenţa? Evident, tehnica artistică şi scala la care au fost realizate, dar, în realitate, dacă telefoanele mobile şi aparatele de fotografiat ar fi existat atunci, toată lumea şi-ar fi făcut selfie-uri”, au spus ei, citați de AFP.

În acest muzeu, inaugurat duminică în Glendale, un orăşel de la periferia metropolei Los Angeles, autoportretul este, bineînţeles, aproape obligatoriu pentru vizitatori.

Deschis pentru două luni, Muzeul Selfie-urilor şi-ar putea prelungi existenţa în Los Angeles dacă se va ivi ocazia, potrivit fondatorilor săi, care se declară de asemenea dispuşi să îl transforme într-o expoziţie itinerantă în Statele Unite şi chiar pe plan mondial.

Muzeul expune şi statistici asociate acestei tendinţe, precum faptul că femeile sunt mai dispuse să îşi facă selfie-uri decât bărbaţii: astfel, în Sao Paulo, 65,4% dintre selfie-uri sunt realizate de femei. La New York, acest procent este de 61,6%. Procentul este uluitor de mare la Moscova – 82%.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS