Un militar NATO a murit, în Afganistan, într-un nou atac sinucigaș

Un militar din cadrul coaliţiei străine în Afganistan a fost ucis aseară, la nord de Kabul,  iar şase membri ai personalului au fost răniţi într-un atac sinucigaş asupra convoiului lor.

Atacul a fost deja revendicat de talibani.

”Un militar din cadrul coaliţiei Resolute Support afost ucis, iar alţi şase membri ai personalului răniţi, cinci militari şi un interpret, după ce patrula lor a fost atacată de un kamikaze”, a anunţat Comandamentul NATO din Afganistan.

Atacul a avut loc în districtul Qarabagh, la aproximativ 50 de kilometri nord de Kabul, în apropiere de baza militară americană de la Bagram, principala bază americană în această ţară.

Naţionalitatea mortului nu a fost precizată şi nici a răniţilor.

Răniţii au primit îngrijiri într-un spital militar american, pe Aeroportul de la Bagram. Toţi se află în stare stabilă.

Însă, pe Twitter, ONG-ul italian Emergency a anunţat că ”12 răniţi au fost trimişi” la spitalul său de la kabul, specializat în răni de război.

Emergency precizează că aceşti pacienţi au fost răniţi în ”explozia de la Qarabagh”, sugerând că există victime în rândul civililor.

Potrivit NATO, ”patrula vizată era efectuată în parteneriat cu forţele armate afgane, atunci când un atacator a declanşat dispozitivul exploziv pe care-l avea asupra sa”.

Potrivit comunicatului talibanilor, ”NATO ridica baraje în apropiere de baza de la Bagram, când unul dintre atacatorii noştri a acționat, făcând 11 morţi şi răniţi”.

Miercuri, doi militari americani au fost ucişi, iar alţi patru răniţi într-un atac asupra convoiului lor al talibanilor, în sud, în apropiere de Aeroportul de la Kandahar şi de baza lor militară.

La începutul lui mai, opt civili au fost ucişi într-un atentat vizând un convoi american, pe un bulevard larg, la Kabul, la o oră de vârf, iar 28 au fost răniţi.

Trei militari din cadrul coaliţiei au fost răniţi uşor în acest atac, revendicat de gruparea Statul Islamic.

Talibanii, aflat în plin sezon de luptă, îşi multiplică operaţiunile împotriva forţelor afgane şi celor ale coaliţiei care le sprijină.

NATO a staţionat peste 13.000 de oameni în această ţară, dintre care 8.400 sunt americani, şi aşteaptă trupe suplimentare cerute de comandantul lor, generalul american John Nicholson.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS