Un Milion de Stele, vineri în Bucureşti

Asociaţia Caritas Bucureşti organizează a cincea ediție a unuia dintre cele mai importante evenimente de solidaritate din România – ‘Un Milion de Stele’.

Cauza pe care Asociația Caritas București o propune în acest an este cea a copiilor cu dizabilităţi, în special cu Sindrom Down. Evenimentul ‘Un Milion de Stele’ va avea loc în capitală, în Parcul Lumea Copiilor (Zona Rotondă, lângă Palatul copiilor), vineri, începând cu ora 18.00.

Studiile arată că în România trăiesc 60.859 copii cu dizabilități, dintre care 50,32% sunt cu handicap grav. În cazul Sindromului Down, în țară sunt în jur de 30.000 de persoane cu trisomie 21, iar la nivel mondial incidența este de aproximativ 1 la 800 de nașteri.

Deși s-au făcut pași importanți în recuperarea, educația și asistența acestora, ei reprezintă încă o categorie socială marginalizată care întâmpină multe probleme, de la accesibilitatea mediului fizic, la serviciile de recuperare insuficiente și integrarea dificilă în grădinițe și școli. Ei au nevoie de programe de recuperare care să țină cont de tipul de dizabilitate, vârstă, potențial și de cele mai noi metode și terapii în domeniu.

Conceptul evenimentului ‘Un Milion de Stele’ a fost preluat din reţeaua Caritas Europa şi a pornit de la dorinţa de a sensibiliza cât mai multe persoane pentru a face un gest de solidaritate faţă de grupurile vulnerabile şi marginalizate din punct de vedere social.