Un miliardar american vrea sa salveze orasul Detroit

Are o metodă inedită: a adus 20 de capre care să pască buruienile înalte de pe terenurile neîngrijite. În felul acesta, orașul va deveni din nou atractiv și se vor găsi oameni care să cumpere proprietăți în zonă.

Mark Spitznagel, managerul unui fond de hedging cu active de 6 miliarde de dolari, a început un program pentru a ajuta Detroit, oraş cu multe proprietăţi părăsite şi cu grave probleme financiare. Pentru început, a adus 20 de capre să pască printre casele abandonate şi ruinele din cartierul Brightmoor. ‘Este un experiment de agricultură urbană’, și-a motivat Spitznagel decizia, adăugând: ‘Caprele sunt o modalitate eficientă de amenajare a peisajului’. Tot ce trebuie să facă animalele este să pască liber prin cartier.

Caprele – care provin de la ferma lui Spitznagel – ar trebui să ajungă până la un număr maxim de 60 în această vară. Apoi, Spitznagel vrea să angajeze şomeri şi să apeleze la ajutorul comunităţii pentru a avea grijă de turmă. La sfârşitul verii, omul de afaceri vrea să vândă caprele măcelăriilor din Detroit, iar banii să-i doneze comunităţii.

Însă, șeful departamentului de control al animalelor din Primăria Detroit i-a dat ultimatum managerului să mute caprele din cartier. În caz contrar, acestea vor fi confiscate, iar Spitznagel va fi amendat cu câte 500 de dolari pentru fiecare animal.