Confidenţialitate

Un medic și o asistentă din Gorj condamnați pentru malpraxis

Un medic din Gorj a fost condamnat pentru malpraxis. La fel si o asistenta de la sectia ORL a spitalului de urgență din Târgu-Jiu. Cele două cadre medicale au fost găsite vinovate pentru moartea unei paciente în vârstă de 17 ani care urma să fie operată de amigdalită. Înaintea intervenției chirurgicale, i-au administrat antibiotic, fără să fie testată, iar minora a murit în urma șocului anafilactic.

Magistrații Judecătoriei Târgu Jiu au considerat că medicul ORL Carmen Braia se face vinovată de moartea pacientei și au condamnat-o la 3 ani de închisoare cu suspendare.

Și asistenta Mariana Luminița Ionicioiu a primit o pedeapsă de 1 ani și 5 luni, tot cu suspendare. Ambele au dispus administrarea unui antibiotic minorei Raluca Tulic, fără să-i testeze reacția la tratament, iar după câteva doze administrate, fata de 17 ani a murit în urma șocului anafilactic.

Venise la spitalul din Târgu Jiu pentru a se opera de amigdalită. Procurorii, care au dispus trimiterea în judecată a celor două, au constata că după decesul pacientei cadrele medicale au falsificat foaia de observație, menționând că ar fi efectuat testul la antibiotic înainte de administrare.

În baza sentinței, care nu este definitivă, medicul nu mai poate profesa 3 ani după condamnare. Judecătorii au mai dispus ca părinții fetei să primească 400.000 de euro daune morale.