Confidenţialitate

Un medic ar fi efectuat ilegal intervenții la Spitalul Județean de Urgență din Mureș | AUDIO

O doctoriţă ar fi lucrat mai bine de un an în spitalul de urgenţă din Târgu Mureş, deşi nu era angajată a spitalului.

Acuzaţia este făcută de Deputatul USR Emanuel Ungureanu, care susţine că – în tot acest timp – doctoriţa ar fi făcut investigaţii medicale ilegale, folosind materialele şi paturile spitalului, sub protecţia şefei de clinică.

Activitatea ei s-ar fi soldat şi cu decesul unui pacient.

Practic, doctoriţa s-ar fi comportat timp de un an ca și când ar fi fost angajată a secției de ă, deşi nu era.

Totul ar fi început în 2019, când doctoriţa Monica Pantea a început să facă explorări endoscopice la clinica de gastroenteorologie a spitalului Judeţean Târgu Mureş, deşi aceasta nu avea contract cu Spitalul pentru astfel de intervenţii.

Emanuel Ungureanu spune că este vorba de un caz Beuran 2:

“Șefa secției de gastroenteorologie de la spitalul din Mureș i-a permis unei asistente universitare, care nu avea contract cu spitalul, să facă mai multe intervenții, timp de aproape un an, sute de intervenții făcute ilegal”, a spus deputatul USR.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Emanuel Ungureanu spune că activitatea medicului s-ar fi soldat cu decesul unui pacient din județul Harghita. El susţine că pentru a ascunde împrejurările decesului, șeful clinicii ar fi cerut să nu se facă necropsie:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Reprezentanții Spitalului au anunțat că au început o anchetă internă în legătură cu aceste acuzații. La fel, şi Ministerul Sănătăţii.