Un mecanic de la firma de transport local Baia Mare făcea arme artizanale în atelier

Percheziţii la societatea de transport local URBIS Baia Mare, instituţie care se află în subordinea Primăriei Municipiului. La Secţia de mecanici, un angajat confecţiona arme artizanale în atelier. Poliţiştii au descoperit mai multe arme neletale, cartuşe şi capse – transmite corespondentul Europa FM, Mica Șvab.

Ofiţeri de la Serviciul Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş şi reprezentanţi ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale au descins în forţă astăzi dimineaţă la societatea de transport local Urbis Baia Mare.

Într-unul din atelierele instituţiei, la secţia de mecanici un sudor care lucrează de aproape 20 de ani la această societate, confecţiona ilegal, arme artizanale.

În urmă percheziţiilor care au durat circa 4 ore, mascaţii au ridicat mai multe arme neletale, cartuşe şi capse, unele găsite chiar în vestiar.

Au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, o armă letală cu glonţ, o armă neletală cu gaze, 82 cartuşe cu glonţ, peste 200 cartuşe neletale, nouă cartuşe percutate, un dispozitiv pentru împlântat bolţuri cu peste 600 capse aferente. Bunurile găsite în urma percheziţiilor, deţinute ilegal, vor fi supuse expertizării.

Se pare că bărbatul era pasionat de mecanică fină, îşi construia singur armele, unele componente le adună din poligoanele militare iar altele le procura de la târgurile de vechituri.

Bărbatul nu este la prima abatere, în urmă cu mai bine de 10 ani, acesta a mai avut probleme, din aceeaşi cauza.

Potrivit comisarului şef de poliţie Simion Petrar armele nu au fost folosite iar cel care le confecţiona, nu avea nici permis de port armă. Percheziţiile au avut loc în urmă unei sesizări înregistrate la Poliţia judeţului, cum că în incinta societăţii de transport local aflată în subordinea Primăriei Baia Mare, un angajat confecţionează arme şi muniţii.

Bărbatul a fost dus la audieri iar odată ce anchetă va fi finalizată, conducerea societăţii va lua măsuri având în vedere că a introdus în instituţie bunuri care nu aparţin acesteia, fapt ce constituie infracţiune.

Simion Petrar, comisar șef, la Inspectoratul Judetean de Politie Maramures, seful serviciului arme explozivi si substante periculoase.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS