Confidenţialitate

Un lider al PNL cere excluderea Alinei Gorghiu din partid pentru ”chiulul” din Comisia Juridică

E scandal în PNL, după ce Alina Gorghiu a chiulit de la ședința de miercuri, 3 mai, a Comisiei Juridice, în care s-a votat în favoarea grațierii pedepselor pentru fapte de corupție.

Liberalul ieșean Dragomir Tomașeschi, membru în Biroul Permanent Naţional al partidului, cere excluderea Alinei Gorghiu din PNL. Fostul prefect al Iașului o acuză pe Gorghiu că şi-a premeditat absenţa de la lucrările Comisiei Juridice a Senatului. Putea să ceară unui coleg să o înlocuiască, îi reproșează acesta.

Alina Gorghiu una spune și alta fumează. Pe de o parte, ne cere să ne delimităm de PSD și, pe de altă parte, le face servicii mai mici sau mai mari, chiar și prin acest exemplu din Comisia Juridică”, a declarat Dragomir Tomașeschi.

În schimb, Alina Gorghiu a explicat că absența ei de la lucrările Comisiei a făcut parte dintr-o strategie a liberalilor, asumată de ea.

Nu are relevanţă faptul că miercuri am ieşit la un moment dat din Comisia juridică, întrucât votul ar fi fost oricum în favoarea PSD. Din fericire, strategia liberalilor a funcţionat în final”, a spus ea.

Dragomir Tomaşeschi afirmă la Europa FM că demersul său este susținut și de alți membri ai partidului și că solicitarea de excludere a Alinei Gorghiu din PNL va fi discutată în prima ședință a conducerii PNL, adică săptămâna viitoare.

Șefa interimară a PNL, Raluca Turcan, a scris pe Facebook că opoziţia contează şi este relevantă atunci când este prezentă, iar cei care lipsesc la mize politice foarte mari sunt cei care fac „opoziţia praf”.