Un jurnalist suedez a fost impuscat mortal in centrul Kabulului

Paznicul și un comerciant din apropierea locului faptei au spus că s-a tras un singur foc de armă.

Un bărbat înarmat a împușcat mortal marți dimineață un jurnalist suedez în fața unui restaurant, într-unul dintre cele mai bine securizate sectoare ale capitalei afgane Kabul, transmite agenția Reuters, citând poliția și martori locali.

‘Tot ce știm este că a murit la Spitalul de Urgență după ce anterior fusese împușcat’, a precizat purtătorul de cuvânt-șef al poliției din Kabul Hashmatullah Stanekzai.

Jurnalistul stătea în apropierea unui restaurant libanez împreună cu șoferul și translatorul său, când doi bărbați îmbrăcați în haine occidentale s-au apropiat de ei, iar unul l-a împușcat în ceafă de la o distanță de la care nu putea rata ținta, a povestit Zubir, un paznic de la restaurantul respectiv.

Doi suspecți au fost arestați, a anunțat colonelul de poliție Najibullah Samsour. Atacul a avut loc la doar câteva minute de mers de un alt restaurant libanez unde insurgenți talibani au omorât opt afgani și 13 străini în ianuarie. Atacul nu a fost revenindicat până la acest moment, purtătorul de cuvânt al talibanilor, Zabiullah Mujahid, a dat asigurări că rebelii nu sunt implicați.