Un ,,hashtag,, pentru pace #JewsAndArabsRefuseToBeEnemies

De la începutul ofensivei israeliene în Gaza, pe Facebook și Twitter au fost lansate numeroase inițiative pentru pace.

Facebook și Twitter debordează ură? Aceasta este una dintre cele mai frecvente critici aduse rețelelor sociale, mai ales în cazul unor subiecte ‘sensibile’ precum conflictul israeliano-palestinian. Cu toate acestea, în ultimele zile a apărut un adevărat val de gesturi menite să îi readucă împreună pe cei implicați în conflict.

Astfel, au fost create numeroase pagini de Facebook și nenumărate fotogrofii au fost distribuite pe Twitter de către grupuri de persoane care doresc să arate lumii că pacea este posibilă între israelieni și palestinieni.

De exemplu, o tânără a postat pe Twitter o fotografie cu următorul mesaj: ‘Mama mea este evreică, tatăl meu musulman, cum aș putea fi propriul meu dușman?’

Din întreaga lume, există sute de imagini distribuite cu hashtag # JewsAndArabsRefuseToBeEnemies (evreii și arabii refuză să fie dușmani), simbolizând un posibil acord între comunități.

La capitolul pagini de Facebook, una dintre cele mai interesante apariții este https://www.facebook.com/Thehummusinitiative – INIȚIATIVA PENTRU HUMUS. Pagina strânge imagini cu oameni care se bucură de o porție de hummus, împreună. Inițiatorii încearcă să facă un simbol al reconcilierii dintr-o mâncare apreciată deopotrivă de palestinieni și evrei.