Confidenţialitate

Un german și-a cerut prietena de soție pe Turnul Eiffel, în ziua în care acesta s-a redeschis

Un tânăr de 29 de ani din Germania, Eric Gopel, a dorit să profite la maximum de redeschiderea vineri pentru vizitatori a Turnului şi a cerut-o în căsătorie pe iubita sa, Katja Panke, în vârstă de 25 de ani, relatează Reuters.

Cu o vedere panoramică a Parisului în fundal, Gopel s-a aşezat în genunchi şi i-a pus un inel pe deget iubitei sale. Tânăra a acceptat imediat propunerea. “Sunt fericită”, a declarat ea pentru Reuters, cu lacrimi de bucurie.

Gopel şi Panke au fost printre primii vizitatori ai Turnului Eiffel care s-a redeschis vineri, după mai mult de 8 luni în care a fost închis din cauza pandemiei de COVID-19, cea mai lungă perioadă după cel de-al Doilea Război Mondial în care accesul vizitatorilor la acest monument emblematic al Parisului nu a fost permis.

Tânărul a declarat că iubita lui a dorit întotdeauna să viziteze Parisul pentru că este un oraş atât de frumos. “Acum este cu atât mai special”, a mai spus el.

Turnul Eiffel, cu o vechime de peste 130 de ani, primeşte de obicei anual circa 7 milioane de vizitatori.

Anul trecut a existat o scădere accentuată a numărului de turişti din cauza restricţiilor asociate coronavirusului şi a lipsei vizitatorilor internaţionali.

Monumentul, cunoscut şi sub numele de “dame de fer” în Franţa, a fost construit pentru Expoziţia Universală de la Paris şi finalizat în 1889, potrivit Agerpres.