Confidenţialitate

Un funcționar de la taxe și impozite sector 5 anula amenzi de circulație în schimbul unor bani

Un inspector în cadrul Direcției Impozite și Taxe Locale a Sectorului 5 București, stergea  amenzile de circulație ale unor cetățeni. În schimb, le cerea bani. Uneori, trecea amenzile pe numele unor persoane decedate.

În acest dosar este bănuită și o altă persoană care intermedia totul și care la rândul său, oprea din șpaga cerută de inspector. Prejudiciul produs în cauză este în valoare de  132,000 lei.

În urma perchezițiilor de azi ale inspectorilor DIICOT, 35 de persoane au fost duse la audieri. Au fost ridicate și mai multe sisteme informatice, hard-disk-uri, smartphone-uri, stick-uri şi carduri de memorie, CD-uri şi DVD-uri şi înscrisuri.

Potrivit procurorilor DIICOT: ” există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2014-2015, la diferite intervale de timp dar în baza aceleiași rezoluții infracționale, suspecta, inspector în cadrul Direcției Impozite și Taxe Locale a Sectorului 5 București, din cadrul Primăriei Sector 5 București, a modificat date informatice din sistemul informatic aparținând Direcției Impozite și Taxe Locale a Sectorului 5 București, cu privire la amenzile primite de câteva zeci de persoane domiciliate pe raza sectorului 5, în sensul că le-au fost şterse creanţele fără nicio bază legală sau respectivele creanţe au fost transferate pe numele unor persoane decedate, în schimbul unor sume de bani.

De asemenea, faţă de un alt suspect s-a reţinut că, în perioada 2014-2015, la diferite intervale de timp dar în baza aceleiași rezoluții infracționale, a pretins și primit sume de bani de la diferite persoane, respectiv jumătate din contravaloarea cumulată a amenzilor de la rolul deschis în evidențele Direcției de Impozite și Taxe Locale Sector 5, sume de bani pe care le-a remis suspectei, în scopul ca persoanele interesate să obțină certificate de neurmărire fiscală,” se arata in comunicatul DIICOT.