Un fotograf român, printre câştigătorii Sony World  Photography Awards 2017 – GALERIE FOTO

Câştigătorii uneia dintre cele mai mari competiții de fotografie din lume, Sony World Photography Awards 2017, au fost anunțați de către World Photography Organisation.

Printre câştigătorii din acest an este şi românul Alex Andrieşi care a participat la categoria „Enhanced” cu o fotografie realizată în oraşul Grenoble din Franţa. Imaginea sa se intitulează „Far from gravity” („Departe de gravitație”) şi reflectă blândețea, inocența și fragilitatea copilului.

Printre câştigătorii concursului mondial de fotografie Sony se numără fotografi din Bulgaria, Croaţia, Rusia, Slovacia, Serbia, Lituania, Slovenia, Franţa, Spania, Grecia, Nepal, Pakistan sau Japonia.

Imaginile câştigătoare vor fi prezentate în cadrul expoziției de la Somerset House din Londra, în intervalul 21 aprilie – 7 mai 2017. Fotografii vor fi recompensați cu echipament foto Sony și premii în bani, în valoare de 30 mii de dolari.

În acest an, au participat 6 fotografi români care au fost nominalizați printre finaliștii top 10 din lume la categoriile Professional, Open și Youth, în cadrul competiției Sony World Photography Awards 2017.

Este vorba de Adi Bulboacă, nominalizat în categoria „Arhitectură” din cadrul competiției Professional, Ioana Moldovan în categoria „Viață cotidiană” din cadrul aceleiași competiții. Lista finaliștilor competiției Open îi include pe Alex Andrieși, câştigător la categoria „Enhanced”, Radu Dumitrescu-Elian, la categoria „Cultură” și Sorin Rechitan, la categoria „Natură”. Taciu Rareș a fost nominalizat ca finalist cu o singură fotografie, care a răspuns temei impuse, „Beauty”, din cadrul competiției „Youth„.

Organizată de World Photography Organisation, competiția Sony World Photography Awards aniversează în 2017 cea de-a zecea ediție și un parteneriat de un deceniu cu principalul său sponsor, Sony.

În fiecare an, premiile recunosc și recompensează cele mai bune fotografii contemporane realizate anul trecut și înscrise în cele patru competiții – Professional, Open, Youth și Student Focus. În 2017, au fost înscrise în concurs peste 227 mii de fotografii din 183 de ţări.

Alex Andrieşi, România

Shashanka Chitrakar, Nepal

Peter Svoboda, Slovacia

Petar Sabol, Croaţia

Kyaw Win Hlaing, Myanmar

Khalid Alsabat, Arabia Saudită

Jim Chen, Taiwan

Jianguo Gong, China

Jelena Jankovic, Serbia

Homare Hamada, Japonia

Firos Syed, Qatar

Camilo Diaz, Columbia

Andreas Hemb, Suedia

Alexander Vinogradov, Rusia

Foto: Bored Panda

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS