Un fotograf român a vizitat 41 de ţări şi a călătorit 28.000 km pentru a-i arăta fiului său frumuseţile lumii – GALERIE FOTO

În vara anului trecut, fotojurnalistul român Mihai Barbu, împreună cu prietena sa, Oana, şi fiul lor Vladimir, în vârstă de patru ani, au plecat într-o călătorie în jurul Europei. Mihai şi Oana au vrut să-i arate fiului lor frumuseţile lumii, aşa că s-au urcat pe motocicleta cu ataş, botezată Zair, şi au pornit la un drum lung de 28.000 km.

Au străbătut, astfel, 41 de ţări din dorinţa de a-i arăta lui Vladimir cât de diversă şi interesantă este lumea, iar faptul că au călătorit cu un copil mic atâţia kilometri pe motocicletă nu i-a speriat deloc.

„Sunt genul de om care crede că dacă răul e să se întâmple, se întâmplă oricum, oriunde. Plus că n-am inventat eu plimbatul copilului cu motocicleta. E ok să arăţi unui copil lumea, oricum a-i alege s-o faci. Pe Zair (motocicleta cu ataş, n.r.) l-am luat cu scopul declarat de a ne ţine cât mai departe de casă. Aveam un plan: să plecam spre Europa şi să stăm cât de mult putem, posibil toată vara, dar nu aveam un traseu prestabilit înainte de plecare şi în niciun caz nu ne gândeam că va ieşi ce-a ieşit.”, a mărturisit Mihai Barbu pentru Adevărul.

Mihai Barbu s-a născut în 1980 la Lupeni și a urmat Școala Superioară de Jurnalistică la București. Este unul dintre cei mai apreciaţi fotojurnalişti din România, printre premiile pe care le deţine se numără Premiul Junior (cel mai bun fotograf până în 25 de ani), în cadrul premiilor AFPR (Asociația Fotografilor de Presă din România), în 2004 a fost declarat Fotograful Anului, în cadrul premiilor AFPR, în 2006 a primit Honorable Mention – Team Sports Action – Best of Photojournalism – NPPA, iar în 2008 a câștigat premiul pentru Fotografia Anului, în cadrul premiilor Clubului Român de Presă.

mihai barbu turul europei (3)

Scoţia

mihai barbu turul europei (9)

Norvegia

mihai barbu turul europei (15)

Camping în Spania

mihai barbu turul europei (6)

Cu feribotul din Tallin, Estonia, spre Helsinki, Finlanda

mihai barbu turul europei (7)

Drumurile fără sfârşit ale Finlandei

mihai barbu turul europei (11)

Castelul Doonagore, Irlanda

mihai barbu turul europei (28)

O baie în Austria

mihai barbu turul europei (21)

Muntenegru

mihai barbu turul europei (22)

Sedlo Pass, Muntenegru

mihai barbu turul europei (8)

Insulele Lofoten, Norvegia

mihai barbu turul europei (24)

Camping în Franţa

mihai barbu turul europei (13)

Porto, Portugalia

mihai barbu turul europei (23)

Făcând plajă în Grecia

mihai barbu turul europei (25)

Monaco

mihai barbu turul europei (26)

Stelvio Pass, Italia

mihai barbu turul europei (27)

Dimineaţa în Anglia

mihai barbu turul europei (2)

Ultimul sticker

mihai barbu turul europei (1)

Harta călătoriei, începând din Bucureşti, România

Foto: Bored Panda

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS