Confidenţialitate

Un fan italian a parcurs pe jos aproape 900 de kilometri, pentru a asista la finala Ligii Campionilor

Nicolo De Marchi a parcurs pe jos o mare parte a distanţei de la Torino la Berlin, pentru a asista la finala Ligii Campionilor, dintre echipele Juventus Torino şi FC Barcelona. Italianul a ajuns la Berlin vineri, dupa un traseu de peste 900 de kilometri, parcurs în mai multe zile, în mare parte pe jos. Unele portiuni le-a parcurs cu bicicleta şi o porţiune de 12 kilometri dintr-o zonă periculoasă, cu maşina.

“Când am ajuns la Berlin nu am mai simţit durerea”, a declarat pentru uefa.com De Marchi. Italianul de 22 de ani a vrut astfel sa-si arate devotamentul faţă de Juventus Torino. El a povestit ca totul a pornit de un mesaj postat pe Twitter de catre echipa Juventus, prin care suporterii erau întrebaţi ce ar fi dispuşi să facă dacă Juve ajunge în finală. Nicolo am spus că va merge pe jos până la Berlin, daca echipa sa favorita se califica. Asa ca cei de la Juventus l-au contactat si i-au transmis faptul ca va primi un bilet la finala, daca vine pe jos la meci. De asemenea, i-au comunicat si acest lucru: „Pentru că nu mai este mult timp şi distanţa este mare îţi dăm şi o bicicletă”. Italianul a aceptat pe loc oferta.

De Marchi ar fi trebuit să ajungă la stadionul din Berlin joi, dar călătoria sa s-a încheiat o zi mai târziu din cauza oboselii. „Nu ştiu cum am avut puterea. Cred că datorită oamenilor, familiei şi prietenilor mei, care m-au susţinut mereu”, a afirmat curajosul fan.

Finala Ligii Campionilor, dintre echipa italiană Juventus Torino şi formaţia spaniolă FC Barcelona, se va disputa în sambătă seară, de la ora 21.45, la Berlin.