Confidenţialitate

Un faimos aligator a murit la grădina zoo din Moscova

Un aligator care a supravieţuit infernului bombardamentelor asupra Berlinului, de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, a murit la o grădină zoologică din Moscova la vârsta de 84 de ani.

Reprezentanții parcului au deplâns “sfârşitul unei ere”, relatează France Presse.

În mediul natural, aligatorii trăiesc între 30 şi 50 de ani.

Ieşit din ou în Statele Unite în 1936, Saturn a fost transferat la un zoo din Berlin, de unde a reuşit să evadeze după bombardamentul din 23 noiembrie 1943, când au murit mai multe reptile cu care împărţea captivitatea.

În 1946, aligatorul a fost descoperit de soldaţi britanici şi trimis în URSS.

Perioada de disparițe rămâne un mister.

Saturn a ajuns la Moscova în iulie 1946 “şi astfel s-a născut un mit, conform căruia animalul ar fi făcut parte din colecţia personală a dictatorului nazist Adolf Hitler”.

“Parcul zoologic din Moscova a avut onoarea de a-l adăposti pe Saturn vreme de 74 de ani şi a făcut tot posibilul să-l ofere onorabilului aligator cât mai multă atenţie”, subliniază comunicatul.

Aligatorul era mofturos mâncare şi îi plăcea să i se facă masaj cu o perie.

“Pentru noi, Saturn reprezintă o eră (…) Ni s-a alăturat după Victorie (asupra Germaniei naziste) şi a sărbătorit alături de noi împlinirea a 75 de ani de la această Victorie. A fost o mare fericire să putem fi alături de el şi sperăm că nu l-am dezamăgit”, au adăugat reprezentanții grădinii zoo moscovite.