Un elev de 17 ani, principalul suspect în cazul alertei false cu bombă la liceele din Târgovişte

Principalul suspect în cazul alertei false cu bombă de la cele două licee din Târgovişte este un tânăr în vârstă de 17 ani, care este elev la Colegiul Naţional ”Constantin Carabella”, una dintre şcolile vizate de ameninţare, acesta riscând sancţiuni disciplinare care pot duce până la exmatriculare.

Adolescentul ar fi recurs la acest gest deoarece nu voia să meargă la cursuri în ziua respectivă.

Potrivit unui comunicat dat publicităţii, marţi, de DIICOT, procurorii Biroului Teritorial Dâmboviţa l-au identificat pe principalul suspect în cazul alertei false cu bombă din ziua de 24 martie, în urma căreia cursurile au fost suspendate la Colegiul Naţional ”Constantin Carabella” şi la Liceul de Arte ”Bălaşa Doamna”din Târgovişte, acesta fiind un elev în vârstă de 17 ani.

Tânărul este suspectat că în dimineaţa acelei zile a transmis Inspectoratului de Poliţie Judeţean şi Inspectoratului de Jandarmi din Dâmboviţa mesaje prin care anunţa că cele două licee vor fi aruncate în aer.

”În urma cercetărilor efectuate în cauză a rezultat faptul că acţiunea minorului a fost determinată de dorinţa acestuia de a nu participa la cursurile şcolare programate pentru data de 24.03.2017. În cauză, sunt continuate cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale”, se arată în comunicatul DIICOT.

Şeful ISJ Dâmboviţa a aprecizat că la nivelul şcolii va fi analizat comportamentul elevului şi se vor lua măsuri disciplinare care pot merge până la exmatriculare, având în vedere că la clasa a unsprezecea învăţământul nu este obligatoriu.

Tânărul riscă o pedeapsă cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau amendă pentru încălcarea legii privind prevenirea şi combaterea terorismului.

Cursurile la Colegiul Naţional ”Constantin Carabella” şi la Liceul de Arte ”Bălaşa Doamna” din Târgovişte au fost suspendate, vineri dimineaţă, după ce autorităţile au primit două mesaje prin care se anunţa că în cele două instituţii de învăţământ au fost amplasate bombe, în unul dintre acestea menţionându-se că la ora 11.00 ”vor fi aruncate în aer cele două şcoli. După ce cele două instituţii au fost verificate, echipele de intervenţie au stabilit că alarma a fost falsă.





Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS