Un deținut condamnat pentru omor a evadat din penitenciarul Poarta Albă

Un deținut de la penitenciarul Poarta Albă, condamnat la 20 de ani de închisoare pentru  omor, a evadat, joi, de la punctul de lucru în care muncea.

Autoritățile au dat alarma, iar deținutul este căutat în tot județul.

Conducerea penitenciarului efectuează o anchetă administrativă.

 

Potrivit unui comunicat al Peniteciarului Poarta Albă,  în jurul orei 9.00, Valentin Perdeicu, în vârstă de 38 de ani, condamnat la 20 de ani de închisoare pentru omor, încarcerat în Penitenciarul Constanţa – Poarta Albă, a părăsit punctul de lucru la care era repartizat, respectiv S.C. Avicola S.A din localitatea Lumina, judeţul Constanţa.

El făcea parte dintr-un grup de 13 deţinuţi, care executa muncă necalificată, sub supraveghere.

Bărbatul, în vârstă de 38 ani, cu domiciliul în localitatea Piatra Neamţ, are constituţie atletică, înălţimea de 168 centimetri, părul şaten închis şi, la momentul părăsirii punctului de lucru, era îmbrăcat în pantaloni lungi de culoare gri deschis şi un tricou de culoare verde deschis.

“În vederea capturării deţinutului au fost dispuse măsuri specifice în astfel de situaţii, respectiv blocarea căilor de acces pe posibile direcţii de deplasare, alarmarea personalului, trimiterea de urgenţă a mai multor echipe de căutare formate din personalul unităţii, precum şi cooperarea cu Inspectoratul Judeţean de Poliţie şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Constanţa.

De asemenea, conducerea penitenciarului a dispus demararea unei anchete administrative care să analizeze circumstanţele care au condus la producerea evenimentului”, se arată în comunicat.

Bărbatul executa pedeapsa în regim deschis şi urma să fie analizat în comisia de propuneri pentru liberare condiţionată în luna decembrie 2017.

Valentin Perdeicu executa pedeapsa în regim deschis şi urma să fie analizat în comisia de propuneri pentru liberare condiţionată în luna decembrie 2017.

Persoanele care deţin informaţii care ar putea ajuta la identificarea sau capturarea deţinutului sunt rugate de conducerea penitenciarului să contacteze cea mai apropiată unitate de poliţie sau să sune la numărul unic de telefon 112. De asemenea, pot contacta Penitenciarul Constanţa – Poarta Albă.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS