Un deputat ucrainean proeuropean a fost asasinat

Vladimir Rybak a fost descoperit într-un râu, în apropierea orașului Slaviansk, alături de un alt cadavru, neidentificat până acum.

Ultima dată când deputatul Vladimir Rybak a fost văzut în viaţă a fost săptămâna trecută când încerca să intre într-o clădire ocupată de activişti ruşi. Apoi, el a fost răpit de către 4 indivizi îmbrăcaţi în uniforme de camuflaj.

Acum, parlamentarul a fost găsit mort, cu urme evidente de tortură după cum anunţă autorităţile.

Organizatori ai manifestațiilor în favoarea unității Ucrainei, Vladimir Rybak făcea parte din partidul preşedintelul interimar al Ucrainei. De altfel, imediat după identificarea cadavrului, Olexander Turchynov a declarat că ‘teroriştii care au ocupat Regiunea Donetsk au mers deja prea departe’.

‘Aceste crime au fost comise cu sprijinul total al Rusiei ‘ a acuzat preşedintele Ucrainei.

Pe de altă parte, Guvernul de la Kiev a incheiat armistiţiul de Pasti si a reluat ‘faza activa a operaţiunii anti-teroriste’ din estul ţarii, impotriva grupărilor separatiste pro-ruse.

În acelaşi timp, ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a ameninţat că, în cazul în care interesele ţării sale în Ucraina vor fi atacate, Rusia va răspunde ca în Georgia, în 2008.