Un delfin a murit după ce turiştii şi-au făcut „selfie” cu el – VIDEO

Un pui de delfin a murit după ce turiştii de pe o plajă din staţiunea Santa Teresita, Argentina, l-au scos din apă pentru a se fotografia cu el, informează Skynews.

Imediat după ce a fost scos din apă, o mulţime de oameni s-a adunat în jurul micului animal, încercând să-şi facă fiecare câte o fotografie cu delfinul.

Din cauza temperaturii ridicate şi a timpului petrecut în afara apei, animalul a murit la scurt timp.

Chiar şi după acest moment, delfinul era trecut din mână în mână, pentru a ajunge la fiecare turist, apoi a fost abandonat pe nisip.

Delfinul făcea parte din specia La Plata, cunoscută şi ca Franciscana, care se întâlneşte pe coastele din Argentina, Uruguay şi Brazilia. Specia La Plata este considerată una „vulnerabilă”, deoarece mai trăiesc aproximativ 30.000 de exemplare în toată lumea.

„Delfinii Franciscana, ca şi alte specii de delfini, nu pot rămâne pentru mult timp în afara apei. Aceştia se deshidratează foarte rapid şi mor. Cu această ocazie, dorim să informăm publicul despre importanţa returnării cât mai rapide a acestor delfini în mare, în cazul în care sunt găsiţi la ţărm”, au anunţat reprezentanţii Argentine Wildlife Foundation.

https://www.youtube.com/watch?v=Md96bErqMKE

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS