Un cutremur cu magnitudinea de 6,8 grade pe scara Richter a avut loc în Indonezia

Un cutremur cu magnitudinea de 6,8 grade pe scara Richter s-a produs joi pe insula Seram situată în provincia Maluku din estul Indoneziei, dar nu există riscul producerii unui tsunami, a anuunţat Agenția indoneziană de Geofizică, potrivit Reuters.

Seismul s-a produs joi pe insula Seram, în provincia Maluku din estul arhipelagului indonezian.

Agenția de Geofizică din Indonezia a informat că nu există riscul declanșării unui tsunami, însă martorii au declarat pentru posturile de televiziune că oamenii din zonele de coastă care au intrat în panică s-au adăpostit în locurile mai înalte ale insulei.

Un purtător de cuvânt al agenţiei a declarat că în urma seismului ar putea fi deteriorate clădirile din zonă.

Institutul Geologic din SUA (USGS) a informat că seismul cu magnitudinea 6,5 a avut epicentrul la 37 de kilometri nord-est de Ambon, capitala provinciei Maluku la o adâncime de 29 de kilometri, potrivit Associated Press.

Agenția națională de atenuare a dezastrelor a transmis că autoritățile colectează în continuare informații despre eventuale pagube sau răniţi în zonele afectate.

Indonezia, care are aproape 270 de milioane de oameni, este predispusă la cutremure și erupții vulcanice, din cauza amplasării sale de-a lungul „Inelului de Foc” care înconjoară Oceanul Pacific.

Un cutremur puternic urmat de tsunami produs în Oceanul Indian în 2004 a lăsat în urma lui 230.000 de morţi în mai multe țări din regiune, majoritatea în Indonezia.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS