Un comisar şef şi şase poliţişti din Piatra Neamţ, reţinuţi pentru luare de mită

7 polițiști din Neamț au fost reținuți de procurorii DNA si alți 7 sunt puși sub control judiciar pt 60 zile.

Aceștia sunt acuzați că ar fi luat mita de la șoferi pentru a le da amenzi mai mici la radar si au împărțit mita cu șeful lor. Constatate și probate sunt  115 acte materiale. Toate faptele au  comise intr o singura lună.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Bacău l-au reţinut pentru 24 de ore a comisarului şef de poliţie Viorel Andronic, la data faptei având atribuţii de conducere a activităţii Biroului Rutier din cadrul Poliţiei municipiului Piatra Neamţ.

Andronic este acuzat de luare de mită forrmă continuată (11 acte materiale), potrivit unui comunicat publicat joi de către DNA.

Totodată, au mai fost reţinuţi Iulian Ciolpan, pentru luare de mită în formă continuată (49 acte materiale) şi patru infracţiuni de fals intelectual; Marius Laurenţiu Greaca, pentru luare de mită în formă continuată (50 acte materiale), dare de mită în formă continuată (2 acte materiale) şi 3 infracţiuni de fals intelectual; Constantin Neamţu, pentru luare de mită în formă continuată (30 acte materiale) şi dare de mită în formă continuată (2 acte materiale); Bogdan Eugen Miziligeanu, pentru luare de mită în formă continuată (30 acte materiale), Loredan Dragomir Covasan, pentru luare de mită în formă continuată (23 acte materiale) şi 2 infracţiuni de fals intelectual şi Ionuţ Alexandru Berbece, pentru luare de mită în formă continuată (18 acte materiale) şi 3 infracţiuni de fals intelectual.

 

Potrivit procurorilor DNA, ”în perioada 22 aprilie – 18 mai 2016, lucrătorii de poliţie din cadrul Poliţiei municipiului Piatra Neamţ, nominalizaţi anterior, au fost desemnaţi să efectueze activităţi de prevenire a evenimentelor rutiere cauzate de excesul de viteză.
Din mijloacele de probă administrate rezultă că luarea de mită se desfăşura ca o activitate repetitivă (115 acte materiale)”. 

Poliţiştii ar fi primit între 50 şi 400 de lei de la şoferi opriţi în trafic pentru depăşirea limitei de viteză sau alte abateri de la regimul rutier, ca să nu constate şi să sancţioneze contravenţiile.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS