Confidenţialitate

Un ciclist, în vârstă de 105 ani, a pedalat 22,5 km într-o oră – VIDEO

Robert Marchand, în vârstă de 105 ani, din Franța, a reușit să străbată 22,528 km într-o oră pe un velodrom din Paris.

În ciuda performanței sale, el nu a reușit să-și doboare propriul record la categoria de vârstă pentru centenari, stabilit în 2014, pe când avea “numai” 103 ani: 26,927 km parcurși într-o oră.

Acesta a declarat că “s-ar fi descurcat mai bine”, însă nu a observat semnul care îi arăta că mai are zece minute de parcurs, potrivit BBC.

“Picioarele nu m-au durut”, a declarat el pentru BFMTV. “Mâinile m-au durut pentru că am reumatism”, a precizat ciclistul.

“Nu mai sunt într-o formă așa de bună ca în urmă cu câțiva ani”, a declarat Marchand pentru AFP înaintea cursei. “Nu sunt aici ca să fiu campion. Sunt aici ca să dovedesc faptul că și la 105 poți pedala pe bicicletă”, a completat el.

Centenarul a dezvăluit și câteva dintre secretele care l-au ajutat să ajungă la această performanță: “Toată viața mea am făcut sport”, “multe fructe și legume”, “nu prea multă cafea”, “fără fumat”, “foarte puțin alcool”.

Robert Marchand s-a născut pe 26 noiembrie 1911 la Amiens, lângă Paris și a fost pompier în Franța înainte de a se muta în Venezuela și apoi în Canada unde a lucrat ca tăietor de lemne. La întoarcerea în Franța, în 1960, el s-a angajat ca grădinar și vânzător de vinuri.

Sursă: Agerpres