Confidenţialitate

Cetățean rus dispărut în Marea Neagră, la Costinești. Bărbatul a plecat în larg cu un kyte, în condiții de vânt puternic | AUDIO

Căutări în Marea Neagră pentru găsirea unei persoane care practica sporturi acvatice. Este vorba de un bărbat care se dădea cu zmeul pe mare, la Costinești, și nu s-a mai întors la mal. Autoritățile navale au trimis în misiune o ambarcațiune a Agenției de Salvare a Vieții Omenești pe mare.

Alerta la 112 a fost dată duminică după amiază în jurul orei 17,30. Litoralul era în plin cod galben de vânt puternic.

Un bărbat de cetățenie rusă, în vârstă de 48 de ani, a fost dat dispărut în largul mării, la Costinești, unde se dădea cu kyte-ul.

El plecase pe mare, duminică dimineață, în jurul orei 8.00, profitând de vântul prielnic pentru sporturi nautice. Soția acestuia a apelat la ajutorul autorităților duminică după amiază, anunțând că omul nu s-a mai întors la țărm.

Intensitatea vântului era prea puternică pentru ambarcațiunile care puteau duce salvatori ai ISU Dobrogea în largul mării.

În căutarea celui dispărut, Centrul maritim de căutare și salvare al Autorității Navale Române a trimis nava „Teya”, a Agenției de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (ARSVOM).

Echipajul navei l-a căutat pe bărbat până la ora 20,15 . Era deja întuneric și căutările au fost sistate, și sunt reluate luni dimineața, pe lumină.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Citește și: Chișinău: Protest al rusofililor, la care s-a cerut demisia președintei Maia Sandu | VIDEO