Confidenţialitate

Un ceh a fost prins când încerca să scoată din România aproape 700 de coarne de cerb

Poliţiştii de frontieră din Petea, judeţul Satu-Mare, au depistat un cetăţean ceh care a încercat să scoată din România 680 de coarne de cerb, fără documente legale necesare exportului. Marfa, evaluată la peste 14.000 de lei, a fost confiscată de către poliţişti în scopul continuării cercetărilor.

Potrivit unui comunicat transmis, joi, de Poliţia de Frontieră, la Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat, pentru a ieşi din ţară, un cetăţean ceh, care conducea o autoutilitară aparţinând unei societăţi comerciale din Cehia.

”În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au constatat că vehiculul era plin cu mai multe coarne de cerb pentru care conducătorul auto a prezentat o factura fiscală, dar nu avea documentele necesare pentru a scoate bunurile din ţară”, se arată în document.

În urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 680 bucăţi coarne de cerb, din care 600 de bucăţi de coarne de cerb carpatin şi 80 de bucăţi de coarne de cerb lopătar, în valoare de 14.000 lei, care au fost ridicate în scopul continuării cercetărilor.

În cauză, s-a întocmit dosar penal pentru încălcarea legii vânătorii şi fondului cinegetic, iar cele 680 de coarne de cerb au fost predate unui echipaj din cadrul IPJ Satu Mare pentru continuareai cercetărilor.