Un cartier din orasul Babeni din judetul Valcea este sub ape de ore bune (AUDIO)

O viitură a rupt un dig de protecţie de pe pârâul Stăncălău: au fost inundate mai multe gospodării. Între timp, în comuna Stroeşti, bărbatul înghițit de ape este în continuare căutat de autorităţi.

Azi nopate când s-a dat alarma că vine viitura omenii au mai apucat doar să dea drumul la animale, și-au luat copii în brațe și au fugit din calea puhoaielor. Femeile s-au adăpostit la rude și prieteni iar bărbații au petrecut noaptea în stradă. O viitura puternică a rupt digul de protecție de pe râul Stăncălău, iar apele au inundat zona joasă a oraşului Băbeni în care se află peste 30 de gospodării.

Apa de aproape o jumătate de metru bălteşte pe străzi, în curţile şi grădinile oamenilor pentru că nu are unde să se scurgă. Râul Stăncălău practic şi-a făcut drum spre văsare în Olt prin zona locuită, iar apele nu pot fi oprite până nu se repară digul.

În comuna Stroești barbatul de 71 de ani înghițit de apele pârâului Aninoasa este căutat în continuare de zeci de poliţiti, pompieri, jandarmi dar şi localnici. O viitura a smuls mai mulți copaci din rădăcini, iar aceștia au căzut peste puntea pe care bătrânul o traversa pentru a ajunge acasă.

În comuna Măldăreşti DN 65 C – Horezu – Craiova este închis. Apele au erodat terasamentul şi există pericolul ca asfaltul să se rupa. Șoferii au la dispozitie o rută ocolitoare pe drumul comunal 141.