Un cameraman al NBC News s-a infectat cu Ebola in Liberia

Un american în vârstă de 33 de ani, care lucra în Liberia ca freelancer pentru postul de televiziune american NBC News s-a infectat cu virusul Ebola.

Un american în vârstă de 33 de ani, care lucra în Liberia ca freelancer pentru postul de televiziune american NBC News s-a infectat cu virusul Ebola şi va fi repatriat în curând în Statele Unite, a anunţat postul de televiziune joi, relatează AFP.

Bărbatul ‘contaminat a fost recrutat pentru a fi al doilea cameraman al corespondentului medical al NBC News, doctorul Nancy Snyderman’, detaşată la Monrovia, în Liberia, împreună cu alţi trei angajaţi ai NBC, potrivit site-ului de Internet al televiziunii.

Cameramanul ‘a început să prezinte simptome miercuri, resimţind oboseală şi dureri. În cadrul unei verificări de rutină a temperaturii, el a descoperit că suferă de o uşoară febră’, a continuat televiziunea. ‘El s-a plasat imediat în carantină şi a solicitat un aviz medicale’.

Bărbatul a mers într-un centru al Médecins sans frontières (MSF), unde a fost supus unui test joi, care s-a dovedit pozitiv.

Acesta este al patrulea american care a contractat Ebola în Liberia. Ceilalţi trei au fost infectaţi în centre medicale, în timp ce lucrau pentru organizaţii umanitare.

Un al cincilea american s-a infectat în Sierra Leone, dar nu s-au oferit detalii despre identitatea sa la momentul repatrierii, la 9 septembrie.

Identitate cameramanului nu a fost dezvăluită, dar NBC a precizat că acest ‘lucra în Liberia la diferite proiecte de trei ani’.