Un călător român de Cartea Recordurilor

Mariea Crâşmaru este singura româncă intrată în Cartea Recordurilor la capitolul „globe-trotter”, pentru „cea mai lungă călătorie”. Este, de fapt,  singura femeie din lume care a străbătut 120 ţări pe jos, a atins cei doi poli ai palnetei, cele şapte continente, din care a rezultat cel mai lung paşaport din lume înscris şi el în Cartea Recordurilor  – 154 de pagini şi o lungime de 19 metri.

Mai întâi a făcut turul României, apoi pe cel al Europei, apoi … pe cel al lumii. Când a hotărât această ultimă călătorie, Mariea Crâșmaru avea 47 de ani, și doi copii de 16 – 17 ani. Nimeni din familie nu a fost de acord cu plecarea ei, dar … a făcut-o și așa a devenit singura româncă intrată în Cartea Recordurilor  pentru „cea mai lungă călătorie”. Liliana Nicolae a întrebat-o ce a fost cel mai greu înaceastă călătorie.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Mariea Crâșmaru a lucrat la Fabrica Pionierul, unde spune că punea sireturi la pantofi. Apoi – a facut Școala de șofer de taxi și a fost printre primele femei taximetrist, iar cât a călătorit în lume – a transmis corespondențe pentru Revista Femeia.

Foto: Arhiva Personală Mariea Crâșmaru

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS