Confidenţialitate

Un cadru militar, noul manager al Spitalului din Deva | AUDIO

Ministrul Sănătăţii a anunţat, miercuri, că a numit manager militar la spitalul din Deva. Nelu Tătaru a admis că unitatea medicală este într-o situație dificilă.

“Nu există circuite, iar cele care există nu sunt respectate. Avem de făcut o muncă, care trebuie să înceapă cu personalul medical”, explicat acesta.

„Ne vom deplasa la spital, vom vedea condițiile de acolo, vom avea o discuție cu fosta echipă, care va trebui să facă predare-primire, care va fi strict interimară pentru managementul militar pe care l-am impus, precum și cei din serviciile administrative care vor trebui să prezinte o situație la zi”, a spus Tătaru.

Nelu Tătaru a mai anunțat că toate cadrele medicale de la SJU Deva vor fi testate pentru coronavirus, urmând ca apoi să stea în hoteluri și să nu se mai întoarcă acasă până la aflarea rezultatelor.

„În acest moment, vom testa tot ce înseamnă personal medical. Cei care sunt valizi vor efectua activitate medicală în măsura în care vor accepta acest lucru, dar într-un regim de semi-instituționalizare. Cei care vor lucra în spital vor merge în hoteluri, vor reveni a doua zi dimineață să facă munca pentru care sunt pregătiți. Cei care nu vor accepta, nu ne vom putea permite ca să reintroducem în spital, venind din oraș, același virus.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministrul Sănătății a adăugat că, în 3-4 săptămâni, se poate revenit la un management civil, care să preia și să respecte toate condițiile impuse.

În actuala criză epidemică, Spitalul Județean de Urgență Suceava a devenit prima unitate cu un cadru militar la conducere. Unitatea a devenit focar după ce peste 200 de cadre medicale au fost infectate cu noul coronavirus.

Ancheta a scos la iveală nereguli manageriale grave.

Ulterior, incinta SJU Suceava a fost dezinfectată.