Un bucureștean a aflat din presă că are coronaviroză

Unul dintre pacienții din București diagnosticați cu noul coronavirus a povestit că a aflat din presă rezultatul analizelor.

Tânărul în vârstă de 34 de ani, a scris pe pagina sa de Facebook, că a așteptat 12 ore ambulanța care să îl ducă la spital.

Bogdan a vizitat Londra, la sfârșitul lunii februarie. Luni, a făcut febră, așa că s-a prezentat la spitalul Victor Babeș și s-a izolat la domiciliu, în așteptarea rezultatului.

Nu credea că există vreo șansă să fie infectat, mai ales că venea dintr-o zonă care nu era considerată cu risc.

‘’Pare că parascovenia asta e mai contagioasă decât credeam”- scrie tânărul pe Facebook.

El povestește că a aflat rezultatul analizelor la două ore după ce presa scria despre un nou caz confirmat în cazul unui bucureștean de 34 de ani, care vizitase Marea Britanie.

Tânărul spune că a dat zeci de telefoane pentru a afla dacă despre el este vorba.

În cele din urmă, i s-a confirmat că este infectat cu coronavirus și a fost informat că va veni o ambulanță să îl preia cu izoleta. Ambulanța a ajuns după 12 ore.

Tânărul reclamă lipsa empatiei din partea autorităților, dar spune că are încredere în medici și precizează că toate cadrele medicale de la spitalele Matei Balș și Victor Babeș s-au comportat exemplar și au fost dornice să ajute.

Bogdan le-a recomandat tuturor celor cu care a intrat în contact, în ultimele două săptămâni să ia legătura cu DSP sau să sune la 112.

Familia sa, prietenii și colegii de serviciu sunt izolați la domiciliu și unii dintre ei au făcut deja testele.

‘’Nu sunt în măsură să dau sfaturi complexe despre coronavirus, dar staţi în casă. Lucraţi de acasă în măsura în care puteţi. Aplicaţi tot ceea ce vă îndeamnă medicii. Protejaţi-i pe cei dragi!’’ – mai scrie Bogdan.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS