Confidenţialitate

Un bătrân din Focșani a fost păgubit cu 10.000 de lei de trei tineri

Un bărbat de 82 de ani din Focșani a fost păgubit cu 10 mii de lei de 3 tineri din Târgu Mureș care s-au dat reprezentanți ai unei biserici. Polițiștii i-au identificat pe cei trei în trafic. și sunt acum cercetați pentru înșelăciune.

Cei doi bărbați și adolescentul l-au abordat pe bătrân, spunându-i că sunt curieri ai bisericii și că vor să-i doneze mai multe bunuri.

Bărbatul urma să primească oale, cuțite și ceasuri de mână, donație bisericească, dar pentru asta trebuia să achite transportul.

Crezându-i oameni cinstiți, tocmai pentru că s-au prezentat ca reprezentanți ai bisericii, bătrânul le-a dat un plic în care erau 10.000 de lei, ca să-și ia de acolo suma stabilită pentru transport.
În timp ce bătrînul ducea oalele în casă, cei trei i-au luat toți banii și i-au înapoiat plicul gol. Omul nu l-a verificat și târziu și-a dat seama că a fost prădat.

Nora sa a anunțat poliția, iar cei 3 au fost identificați în trafic, în Focșani. Ei s-au ales cu dosar penal pentru înșelăciune.

“La data de 18 august, ora 18,30, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale au fost sesizaţi telefonic de către o femeie din municipiul Focşani cu privire la faptul că socrul său, un bărbat în vârstă de 81 de ani, a fost înşelat de persoane necunoscute cu suma de 10.000 lei. Din cercetări a rezultat faptul că doi bărbaţi, de 32, respectiv 37 ani, şi un minor în vârstă 15 ani, toţi din comuna Sâncraiu de Mureş, judeţul Mureş ar fi indus în eroare şi ar fi determinat o persoană din municipiul Focşani, folosind calitatea mincinoasă de curieri ai Bisericii, să achite transportul pentru câteva bunuri de uz casnic şi personal”, se arată într-un comunicat al IPJ Vrancea.