Confidenţialitate

Un bărbat înarmat cu un cuţit a luat ostatici la Newcastle

Un ”bărbat înarmat cu un cuţit” ţinea ostatici ”mai mulţi angajaţi” ai unui centru de recrutare din Newcastle, în nord-estul Angliei, a anunţat vineri poliţia locală.

”Negociatori se află la faţa locului”, a adăugat Poliţia din Northumbria într-un comunicat, precizând că a fost chemată să intervină către ora locală 8.00 (10.00, ora României).

Ea anunţă că nimeni nu a fost rănit şi că mai mulţi angajaţi au reuşit să fugă.

Luarea de ostatici de către acest bărbat ”cunoscut centrului de căutare de locuri de muncă” era tratată ca un ”incident izolat”, a precizat poliţia.

”Locuinţe studenţeşti situate în apropiere de centru au fost evacuate”, iar staţia de metrou vecină, Byker, a fost închisă ”din precauţie”, au adăugat autorităţile.

Această intervenţie are loc într-o atmosferă tensionată, la şase zile după atentatul soldat cu opt morţi şi aproape 50 de răniţi în centrul capitalei britanice şi la o zi după alegerile legislative anticipate în care premierul Theresa May şi-a pierdut majoritatea absolută în Parlament.

În Regatul Unit au avut loc trei atentate în trei luni. În două dintre ele au fost folosite cuţite.

Sâmbătă seara, o camionetă a lovit pietoni pe London Bridge, după care cei trei bărbaţi de la bord au înjunghiat oameni în cartierul Borough Market.