Confidenţialitate

Un bărbat din Gorj a distrus o mașină a poliției, a bătut doi oameni și a amenințat mai mulți polițiști | VIDEO

Un bărbat din Gorj a distrus o mașină a poliției, a bătut doi oameni și a amenințat mai mulți polițiști în comuna Drăgutești.

El nu a fost reținut de anchetatori pentru că starea sănătății sale nu permite audierea acestuia de către procurori, fiind extrem de agitat. Pentru aplanarea conflictului, a fost nevoie ca 10 polițiști să intervină pentru a-l imobiliza.

Imaginile privind modul de operare al forțelor de ordine au creat multe controverse.

Bărbatul în vârstă de 52 de ani din comuna Dragutești l-a lovit, inițial, pe fratele său și pe soția acestuia. Conflictul ar fi plecat de la o moștenire.

Alertați de țipetele victimelor, vecinii au chemat Politia.

Primul echipaj ajuns la fața locului a fost din localitate. Extrem de agresiv, bărbatul i-a amenințat cu parul pe cei doi agenți de politie și le-a distrus autospeciala.

Alte echipe de intervenție au sosit în ajutor pentru capturarea agresorului. Imaginile cu imobilizarea acestuia au fost postare pe internet, iar intervenția a fost contestată de utilizatori: în acțiune, un polițist se împiedică, alții pierd pistoalele și o stație.

Alin Măruță, de la sindicatul Europol, a explicat de ce nu s-a putut face uz de echipamentul din dotare:

Am acționat în limitele legale, pentru că nu se putea folosi armamentul din dotare. Beneficiem de arme foarte puternice în momentul de față, dar erau în jur copii, bătrâni, un taser era foarte necesar pentru a anihila persoana respectivă. Nu avem în dotare, din păcate! Miniștrii, persoane care sunt abilitate să ne doteze cu așa ceva, au considerat că trebuie să cheltuiască banii pe altceva.

Ultimele achiziții, mașini de 50.000 de euro pentru câini. Cu dotările pe care le-au avut au acționat corespunzător. Dacă foloseau armamentul erau și polițiștii in pericol și civilii. Este adevărat că și lipsa pregătirii este o problemă la noi. S-a acționat mai mult din impuls. Era o persoană foarte agresivă și s-a încercat liniștirea lui.

Sindicatul europol a făcut numeroase solicitări pentru dotările care lipsesc, ei ne dotează cu ce doresc ei, nu cu ce solicităm noi. Avem un baston telescopic și un spray. Pistolul nu se putea uza, dar un pistol cu electroșocuri era folosit regulamentar“, a declarat Alin Măruță, de la sindicatul Europol.

Deocamdată, bărbatul cercetat pentru 5 fapte, 3 de ultraj, distrugere și ultraj contra bunelor moravuri nu a fost reținut, starea sănătății sale nepermițând audierea.