Confidenţialitate

Un bărbat de 38 de ani din Arad, recalcitrant, împușcat în picior de un polițist | AUDIO

Un bărbat de 38 de ani din județul Arad a fost rănit în picior după ce a fost împușcat de un polițiarmast, care a fost nevoit să folosească arma din dotare pentru că bărbatul încercase să îi ia arma. Soția bărbatului, care a sunat la 112, este polițistă în orașul Sebiș.

Incidentul a avut loc în orașul Sebiș, care se află la circa 75 de kilometri de municipiul Arad, unde polițiștii au fost chemați ca să intervină pentru aplanarea unui scandal în familie pe fondul consumului de alcool.

La sosirea polițiștilor, bărbatul nu mai era la fața locului, dar a revenit și, pe fondul consumului de alcool, s-a manifestat violent față de unul dintre polițiști.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Arad, Claudia Iuga

„Întrucât bărbatul continua să se manifeste violent, încercând să ia pistolul unuia dintre polițiști, pentru imobilizarea acestuia s-a impus folosirea spray-ului din dotare. Prima măsură a fost fără efect, iar polițistul a folosit pistolul din dotare, după efectuarea unui foc de armă în plan vertical, fiind tras un foc în direcția bărbatului recalcitrant, acesta fiind rănit în zona picioarelor. Bărbatul a fost ulterior încătușat și preluat de un echipaj al ambulanței, fiind transportat la o unitate spitalicească, în vederea acordării de îngrijiri medicale”.

Bărbatul este internat în Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad cu plagă împușcată în piciorul drept. Glonțul nu i-a rămas în picior, iar rana nu îi pune în pericol gamba sau viața. Bărbatul este conștient și cooperant, dar mai rămâne câteva zile în secția chirurgie plastică sub supravegherea medicilor.

Polițiștii și procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Gurahonț continuă cercetările în acest caz.

Sursa foto: Unsplash / Thomas Def

Citește și: Satu Mare: Un tânăr de 15 ani, fără permis și sub influența drogurilor, s-a răsturnat cu mașina furată de la tatăl său

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.