Confidenţialitate

Un bărbat american, posibil soldat al Armatei SUA, ar fi trecut granița ilegal din Coreea de Sud spre Coreea de Nord

Un cetățean american, despre care se crede că ar fi un soldat, a trecut granița din Coreea de Sud în Coreea de Nord, transmite Comandamentul ONU. Bărbatul se află în custodia Coreei de Nord, iar Comandamentul ONU colaborează cu omologii săi nord-coreeni pentru a rezolva incidentul. Oficialii nu au oferit detalii despre identitatea persoanei care a trecut frontiera și nici despre motiv.

„Un cetățean american, aflat într-un tur de orientare în cadrul JSA a traversat, fără autorizație, linia de demarcație militară în Republica Populară Democrată Coreeană (RPDC)”, a precizat Comandamentul ONU, referindu-se la Zona de Securitate Comună și la frontiera dintre Coreea de Nord și Coreea de Sud.

„Credem că el se află în prezent în custodia RPDC și lucrăm cu omologii noștri din KPA pentru a rezolva acest incident”, au mai precizat oficialii din cadrul ONU.

Un oficial american a confirmat că cetățeanul american este un soldat și că se crede că acesta este reținut de Pyongyang, scrie France24.

CBS News, citând oficiali americani, a scris că soldatul era un membru de rang inferior al armatei americane, care era escortat acasă în Statele Unite din motive disciplinare, dar care a reușit cumva să părăsească aeroportul și să se alăture grupului de turiști.

Sursa colaj foto: Shutterstock

Citește și: Raport FMI: Economia Germaniei s-ar putea contracta în 2023 | AUDIO