Confidenţialitate

Un bărbat a fost mușcat de o viperă pe un traseu din Piatra Craiului. Acesta a fost coborât de salvamontiști și dus la spital | AUDIO

Un bărbat, care a fost mușcat de o viperă pe un traseu din Piatra Craiului, a fost salvat și coborât la timp de pe munte de către salvamontiști.

Acțiunea de salvare a fost coordonată prin serviciul de urgență 112.

Un bărbat care se afla pe un traseu din Piatra Craiului, în apropiere de Vârful Ascuțit, a fost mușcat de o viperă. Conform specialiștilor, incidentul este neobișnuit în această perioadă a anului, când creasta este acoperită de zăpadă.

Victima a sunat imediat la 112, iar acțiunea de salvare a fost coordonată din dispecerat. Bărbatul atacat de viperă a avut norocul ca un salvamontist să se afle în zonă, la un antrenament specific. Acesta a fost primul care a reușit să ajungă la bărbatul mușcat de viperă și să îi ofere ajutor.

Salvamontistul a reușit să coboare  în timp record victima din Vf. Ascuţit până la preluarea acesteia de către salvamontiștii serviciului din Zărneşti, fiind asistat prin telefon de medicul de urgenţă specializat din cadrul dispeceratului 112.

Astfel, în mai puţin de două ore de la apel, bărbatul mușcat de viperă a fost preluat și dus la spital. Starea sa este stabilă acum.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Cristina Nica

Sursa foto: Facebook/Serviciul Salvamont Zarnesti

Citește și: Studiu: Aproape 60% dintre părinții cu copii între 5 și 18 ani ar prefera să nu-i vaccineze anti-Covid, dar aceștia să poată participa fizic la cursuri