Un avion cu 83 de britanici și 27 de persoane de alte naționalități a părăsit orașul Wuhan din China

Un avion cu 83 de cetățeni britanici și 27 de persoane de alte naționalități a părăsit vineri orașul Wuhan din China, centrul epidemiei de coronavirus care a provocat moartea a 213 oameni și a infectat mai mult de 9.000, a anunțat guvernul de la Londra, potrivit Reuters.

Avionul civil închiriat de Biroul Extern a părăsit Wuhan la 9.45 am, a informat guvernul britanic într-un anunț poblicat pe site-ul său.

Aeronava urmează să ajungă, vineri, la ora 13.00, în Marea Britanie, după care își va continua călătoria în Spania, unde țările de origine ale celorlalți cetățenilor care provin din Uniunea Europeană își vor asuma responsabilitatea pentru pasagerii rămași.

„Știm cât de dificilă a fost situația pentru cei care așteaptă să plece. Am lucrat tot timpul să găsim o cale pentru a pleca în siguranță”, a declarat ministrul britanic de Externe, Dominic Raab, potrivit anunțului.

Comisia Națională de Sănătate din China a anunțat că, joi, au fost identificate aproape 2.000 de noi cazuri de infecție cu noul coronavirus, astfel că numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 9.692 de cazuri, iar numărul total al deceselor se ridică la 213.

Reunită într-o nouă ședință, la Geneva, conducerea Organizației Mondiale a Sănătății a decis să declare noul coronavirus din China drept urgență globală, deoarece focarul continuă să se răspândească în afara statului asiatic.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS