Un avion cu 150 de persoane la bord s-a prabusit in sudul Frantei

Potrivit autorităților franceze, niciunul dintre cei 144 de pasageri și 6 membri ai echipajului nu ar fi supraviețuit impactului.

A fost instituită o celulă de criză, iar ministrul de Interne a fost trimis la fața locului. Deocamdată, nu se cunosc cauzele accidentului și nici naționalitatea pasagerilor.

UPDATE

Cel puțin 45 dintre pasagerii avionului prăbușit în sudul Franței au nume spaniole, au anunțat surse din cadrul Guvernului de la Madrid.

La bordul avionului se aflau și doi bebeluși.

Franța, Spania și Germania au creat imediat celule de criză, iar liderii celor 3 țări au anunțat că vor colabora în desfășurarea anchetei.

Vicepremierul spaniol Soraya Saenz de Santamaria a anunțat că membrii celulei de criză încearcă să obțină cât mai repede o listă cu numele victimelor.

Chiar dacă 45 dintre pasageri au nume spaniole, nu se știe dacă sunt și de cetățeni ai Spaniei. Premierul Mariano Rajoy a anunțat pe o rețea de socializare că lucrează cu autoritățile franceze și germane la investigație. Acesta și-a anulat toate întâlnirile oficiale.

Pe aeroportul din Barcelona a fost deschisă o sală specială pentru familiile victimelor, unde acestea deja au început să sosească.

Și autoritățile din Catalonia pun la dispoziție rudelor un număr de urgență.

Reprezentanții companiei Lufthansa urmează să susțină o conferință de presă.

Avionul Airbus A320 – aparținând companiei Germanwings, divizia low cost a Lufthansa – a decolat de la Barcelona, Spania, la ora 10 și ar fi trebuit să ajungă în nordul Germaniei, la Dusseldorf. Însă, aparatul a dispărut de pe ecranele radarelor în jurul orei 11:15.

Aeronava s-a prăbușit într-o zonă muntoasă, în regiunea Alpes-de-Haute-Provence. Două elicoptere ale jandarmeriei franceze şi echipe de intervenţie ale pompierilor din Alpes-Maritimes au fost trimise în zonă.

La scurt timp, președintele Francois Hollande a susținut o declarație de presă. Potrivit înaltului oficial, cel mai probabil nu există supraviețuitori.

‘Vreau să le transmit un mesaj de solidaritate tuturor familiilor persoanelor care se aflau în avion. Nu știm încă identitatea victimelor. Am vorbit cu cancelarul german Angela Merkel, în condițiile în care ne așteptăm cA un număr de victime să fie de naționalitate germană, precum și cu Regele Spaniei, care se află în vizită oficială în Franța. Este o tragedie, o nouă tragedie aeriană. Vom căuta toate cauzele care au stat la baza acestui accident.’

O reacție a venit și de la premierul Manuel Valls. Oficialul a precizat că ministrul de Interne, Bernard Cazeneuve, a fost trimis imediat la locul accidentului. Totodată, a fost activată celula inter-ministerială de criză.

‘Nu ştim motivele accidentului, ne temem evident că cei 142 până la 150 de pasageri şi personal navigant sunt morţi, având în vedere condiţiile acestui accident.’

Pe Twitter, compania Germanwings a scris că deocamdată nu are o confirmare oficială a prăbuşirii. ‘Am aflat recent despre informaţiile din presă care speculează cu privire la un incident, deşi noi nu avem încă informaţii proprii confirmate’, a precizat Germanwings.