Un artist francez încearcă să clocească 12 ouă

Abraham Poincheval, artistul francez care a petrecut o săptămână în condiţii de izolare completă, rămânând închis în interiorul unui bloc de calcar, este autorul unei noi iniţiative artistice inedite şi interpretează, începând de miercuri, rolul unei găini care cloceşte 12 ouă în muzeul parizian Palais de Tokyo, potrivit AFP.com.

“Mă interesează ideea ca un bărbat să clocească ouă, deoarece o astfel de iniţiativă pune problema metamorfozei şi a genului”, a spus artistul francez.

La începutul acestei luni, Abraham Poincheval a fost eliberat din interiorul unui bloc de piatră, sculptat dintr-un fragment de calcar, în care a stat în perioada 22 februarie – 1 martie.

Artistul, în vârstă de 44 de ani, va acoperi până la eclozare un număr de 12 ouă de găină, sub privirile publicului. El s-a închis miercuri într-un ”vavarium” din plexiglas, care, după părerea lui, conservă un aer şi o umiditate destul de stabile”.

În interior, artistul are la dispoziţie alimente şi apă, dar şi un scaun care este folosit ca ”o masă de clocit, cu o gaură în interior şi înzestrată cu un sistem pentru depunerea ouălor”.

Noul proiect artistic, denumit ”Oeuf”/”Ou”, ar trebui să dureze între 21 şi 26 de zile. Abraham Poincheval poate să iasă din cuşca din plexiglas timp de o jumătate de oră în fiecare zi.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS