Un anonim din Cluj lasa, de cateva zile, plicuri cu bani in diferite locuri din oras

În plicul cu bancnote de 50 sau 100 de lei, clujeanul lasă și instrucțiuni: cel care găsește banii trebuie să dea unui nevoiaș cel puțin jumătate din sumă.

Cel care a găsit primul plic a oferit jumătate din sumă unei fetiţe care vindea iconiţe ca să îşi poată cumpăra mâncare. A doua zi, o altă tânără care a găsit banii, i-a dăruit pe toţi unei bătrâne.

Clujeanul anonim spune: Ce încerc eu să fac este în primul rând să aduc un zâmbet pe faţa oamenilor, printr-o metodă atât de simplă şi cu sume mici. Eu am zis că cel puţin jumătate din sumă să fie donată altcuiva aflat în nevoie’.

‘Sunt banii mei personali, da, dar deja foarte mulţi oameni mi-au scris că vor să se implice şi vor să fie ‘anonimi pentru o zi’ ‘.

Indicii despre plicurile ascunse sunt oferite pe Facebook, pe contul ‘Bani cu Suflet’. Tot acolo sunt postate fotografiile celor care au fost ajutaţi cu banii dăruiţi de el.

Clujeanul a preluat ideea din Statele Unite, unde un milionar din San Francisco care a făcut avere din investiţii imobiliare, a decis să ofere şi el comunităţii câte ceva din banii strânși. Ulterior, exemplul său a fost urmat de filantropi din zeci de oraşe americane.