Confidenţialitate

Un angajat de la Palatul Buckingham a furat mai multe bunuri din colecția Reginei Elisabeta a II-a | AUDIO

Un angajat de la Palatul Buckingham a recunoscut în fața judecătorului că a furat mai multe medalii și fotografii de la reședința Reginei Elisabeta a II-a.

Adamo Canto, în vârstă de 37 de ani, a pledat vinovat în fața judecătorilor pentru acuzațiile de furt. Faptele ar fi fost comise din toamna anului 2019 și până în august anul acesta, notează BBC.

De la începutul pandemiei, rolul lui Adamo Canto la palat a fost schimbat: se ocupa și de curățenie, pe lângă serviciul de catering. Astfel, acesta avea acces în birouri și în alte zone importane din reședința Reginei.

Unele dintre bunurile furate, cu valori între 10.000 și 100.000 de lire sterline, au fost scoase la vânzare pe eBay. Poliția a găsit în locuința bărbatului mai multe obiecte furate din Palatul Buckingham.

Printre acestea: un album foto cu vizita președintelui american Donald Trump în Marea Britanie, dar și o medalie de comandant al Ordinului Victorian Regal.

Adamo Canto a fost eliberat pe cauțiune condiționată, dar a fost avertizat de judecător că se confruntă cu o posibilă pedeapsă cu închisoarea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ioana Brustur Căpitanu